Array ( ) Array ( [lang] => [lap] => hirek [nid] => robogo-vasarlasi-tanacsok ) Robogóbontó - új és használt robogók, alkatrészek, idomok, blokkok forgalmazása
Robogóbontó
Jelenleg a kosárban 0 termék van
Bontott alkatrész kereső
KÉRDÉSE VAN?
HÍVJON!
+36 20 581-2464
Új alkatrész kereső


Keresés cikkszámra


Blog
A gyújtógyertya
Ebben a cikkben pár mondattal a gyújtógyertya tulajdonságait szeretnénk ismertetni. Néhány hasznos információval segítünk, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy a gyertya hosszú életű legyen és a motor kifogástalanul működjön.
Robogó vásárlási tanácsok
Friss bontás
Kezdőlap > Aktualitások > Robogó vásárlási tanácsok

Robogó vásárlási tanácsok

A tavasz beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy lecserélik régi kedvencüket, vagy éppen most szeretnének belevágni a robogós életbe. Pár tanáccsal szeretnénk nekik segíteni, hogy könnyebben döntsenek.

A vásárlásnál a fő szempont a robogó kinézete és az ár. Ajánlatos olyan márkát választani, aminek jó szervíz háttere van, mert nem utolsó szempont, hogy a későbbiekben lehet-e hozzá alkatrészt beszerezni. Fontos még, hogy mekkora testű robogót szeretnél. Inkább egy robosztusabb, nagyobb testűt, vagy hely hiányában egy kisebb testű robogóra van szükséged. Át kell gondolnod, hogy 2 vagy 4 ütemű mellett döntesz, mivel bár a 2 ütemű egyszerűbb és kevesebb törődést igényel, a 4 ütemű viszont kisebb fogyasztású, és hosszabb élettartamú. Ennél a fajtánál viszont nagyon fontos odafigyelni a motorolaj és a szűrő cseréjére. Mérlegelned kell, hogy milyen terepen szeretnéd használni. Földutakra inkább a nagyobb, szélesebb kerekű javasolt. Poros, homokos úton használva a levegőszűrő sűrűbb tisztítása tanácsos, mivel a beszívott por elkoptatja a hengert, a dugattyút, a gyűrűket, a görgős csapágyakat és a hajtókart.

Használt robogó vásárlása esetén nehezebb a helyzeted, sokkal több dologra oda kell figyelned, mert nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb vétel, mivel könnyen ráfuthatsz egy nem szakszerűen javított robogóra és ez akár a biztonságodat is veszélyeztetheti. Ha nem vagy biztos a hozzáértésedben, inkább kérd ki szakember tanácsát, aki meg tudja mondani az esetlegesen felmerülő költségeket, ami a robogó biztonságos üzemeltetéséhez szükséges. A motor egyenes futásából lehet következtetni a villa állapotára, ha oldalra húz a motor, valószínűleg a villa van elgörbülve. A motor hangjából a a dugó, főtengely és a csapágy állapotát lehet hallani. A berugókarral ellenőrizni lehet a kompressziót. Fontos, hogy a konroll lámpák ellenőrzése, hogy a hőmérő és az olajszint lámpa megfelelően működjön.

Bármilyen robogó vásárlása mellett döntesz, légy körültekintő, mert sokszor a kívülrő szépen "rendbe tett" motor becsaphat, és a későbbiekben sokkal többet költhetsz rá, mintha egy kevésbé szép fényezésű, de motorikusan jó állapotú robogót választasz.

Amennyiben a vásárlás után szakmai segítségre, vagy alkatrészre van szükséged, keress minket!

Sok sikert kívánunk a vásárláshoz! :)

robogobonto.hu csapata